Nowy bar szybkiej obsługi na Wyspie Spichrzów w Gdańsku (FOTO: wbijamszpile.pl)

Nowy bar szybkiej obsługi na Wyspie Spichrzów w Gdańsku

Na Wyspie Spichrzów, przy ulicy Stągiewnej, powstaje nowy bar szybkiej obsługi z hamburgerami. Miejsce to będzie należało do ogólnopolskiej sieci Pasibus, która cieszy się dużą popularnością w całej Polsce. Informacje te potwierdziliśmy u pracowników lokalu, którzy zdradzili, że otwarcie jest planowane na najbliższe tygodnie.

Pasibus to marka, która swoje początki miała we Wrocławiu. Pierwszy food truck o nazwie „Dziadzio” rozpoczął działalność 21 sierpnia 2013 roku, wprowadzając Wrocławian w świat street foodu. Była to jedna z pierwszych tego typu inicjatyw w mieście, która szybko zyskała na popularności.

Rok później, 21 września 2014 roku, zadebiutował drugi food truck – „Junior”. Był to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie i konieczność obsługi większej liczby eventów zarówno we Wrocławiu, jak i na terenie całego kraju. Wprowadzenie „Juniora” umożliwiło firmie rozszerzenie działalności i dotarcie do jeszcze większej liczby klientów.

W styczniu 2015 roku Pasibus wprowadził innowację w swojej ofercie – burgera miesiąca. Każdego miesiąca pojawiała się nowa pozycja w menu, bazująca na sezonowych warzywach i owocach, co dodatkowo uatrakcyjniało ofertę.

Kolejnym przełomowym momentem w historii marki było otwarcie pierwszego stacjonarnego lokalu – Przystanek Pasibus – 10 lutego 2015 roku. Był to ważny krok w rozwoju sieci, umożliwiający dalszą ekspansję i zwiększenie zdolności produkcyjnych.

Zobacz też: Nabrzeże Hanzy – nowa nazwa na Wyspie Spichrzów w Gdańsku

Pasibus wraca do Gdańska

Pasibus nie jest nowicjuszem na gdańskim rynku gastronomicznym. Marka była już obecna w Galerii Morena oraz w Forum Gdańsk. Jednak z różnych powodów oba te lokale zostały zamknięte. Teraz Pasibus wraca do Gdańska z nową lokalizacją na Wyspie Spichrzów. To miejsce ma szansę stać się kolejnym popularnym punktem na mapie miasta, przyciągającym miłośników burgerów z całego Trójmiasta.

Otwarcie nowego lokalu na Wyspie Spichrzów to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na wysokiej jakości street food. Pasibus, znany ze swojego innowacyjnego podejścia do kuchni ulicznej, z pewnością zyska wielu zwolenników także w tej części Gdańska.

Czytaj też: Trzecia restauracja Chleb i Wino na Wyspie Spichrzów w Gdańsku

mn

Dołącz do naszej społeczności!

Śledź nas na naszych mediach społecznościowych i bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wydawca portalu wbijamszpile.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści komentarzy publikowanych przez użytkowników. komentarze odzwierciedlają jedynie opinie ich autorów. Zachęcamy do korzystania z kultury słowa i przestrzegania zasad netykiety.